Stoel Yoga

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Als korte opfrispauze in de klas of op het werk als volledig beweeg- en ontspanprogramma voor iedereen die om wat voor reden dan ook niet op de yogamat wil of kan deelnemen.

De lessen zijn zo ingericht dat iedereen mee kan doen: mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten, niet op de grond kunnen zitten. Ik maak gebruik van eenvoudige zachte bewegingen, die zo nodig aangepast worden aan de mogelijkheden van iedere deelnemer.

??? Ook adem oefeningen, ontspanning, mantra’s, stilte, meditatie, aandachtstraining (Mindfulness) en visualisatie zijn onderdeel van de yoga.