Het zeilgebied van de yogavakantie

Wij zeilen voor ongeveer 70 procent in Griekse wateren. In en rond het Griekse eiland Symi onder de rook van het schiereiland Datca. Wel een goede zeilwind, geen hoge golven. Germaine en Gerard hebben zelf zes jaar lang op de Middellandse zee gewoond, gezeild en gecharterd, dit zeilgebied is zonder twijfel de mooiste en prettigste plek om een yogavakantie door te brengen. Dolfijnen, schildpadden, kristalhelder zwemwater en turquoise blauwe vergezichten.

De Blue Cruise

Hier is het gebied ook naar vernoemd, de Blue Cruise. De hitte van de zon op het azuurblauwe water zorgt voor waterdamp die de hele omgeving dezelfde intens blauwe kleur geeft. In het voor- en naseizoen, als de zon aan kracht inboet – en de eerste yogalessen wat later in de ochtend worden gegeven – maakt dit blauwe fenomeen plaats voor waanzinnige vergezichten. Rhodos, Tilos, Patmos, Kalymnos, Nisyros, na maanden onzichtbaar te zijn geweest, verschijnen ze in oktober weer aan de horizon.

Veel afwisseling

Na het ontbijt en de yogales, worden de zeilen gehesen en nieuwe bestemmingen gezocht. De ene keer is dit een gezellig dorpje met leuke winkels en terrasjes, daarna misschien een verlaten baai met steile kliffen en kristalhelder water. Lekker zwemmen, suppen, kanoën en snorkelen. Of eindelijk eens dat goede boek lezen. Even stiekem je werkmail of je Instagram checken? Al onze schepen hebben wifi aan boord.